Honesuki uitbeenmes uit de MAC Pro serie, ook wel bekend als de Mighty serie. Honesuki is een Japans uitbeenmes speciaal ontworpen voor kip en gevogelte, maar ook voor vlees en vis zeer bruikbaar.
Harukaze AS Morado Bunka 17,5 cm. Top messen van Aogami Supersteel met een HRC van 63 (Rockwell ) met donkere Kurouchi laag en Tsuchime (hamerslag ) . Heft van Rosewood en bolster van white pakkawood.
Wartmann Universeelmes 13 cm . De Nederlandse firma Wartmann maakt topmessen met een heft van ABS en een HRC Rockwell hardheid van 58. Duits Roestvrij staal X50CrMoV15, met een top prijs/kwaliteit.
Yaxell Super Gou petty knife 10 cm. De Super Gou serie heeft een kern van SG2 staal die een hardheid heeft van 63 HRC Rockwell. De messen hebben in totaal 161 lagen waarvan 160 lagen damast. Het heft is van rood en zwart micarta .
Dit Wusthof Gourmet vleesmes met een lemmet van 26 cm is zeer geschikt voor het snijden van grote stukken vlees. Door de kuiltjes blijft het vlees niet plakken op het lemmet.
Het MAC Chef Series Petty Knife is bijna klein genoeg om als een extra groot schilmesje te worden beschouwd. Het kan worden gebruikt voor het schillen of snijden van klein fruit en groenten op de snijplank en heeft een spitse punt voor fijn werk.
Kagemitsu Choten Gyuto 210 mm damascus en tsuchime van AUS10 staal met een HRC (rockwell ) hardheid van 61.
Met een Octagonaal ( achthoekig) heft van Japans eikenhout.
Muneishi Kurouchi Damast Kiritsuke 24 cm Aogami clad 64 HRC. Deze messen komen uit Tosa Japan en worden helemaal met de hand gemaakt door Kosuke Muneishi.