Blad van chroom-molybdeen-vanadium-staal met een hoog koolstofgehalte voor een betere scherptevastheid; gemakkelijk te slijpen
Licht van gewicht door het ontbreken van een bolster en het dunne lemmet ontlast je hand en arm
Volledig taps toelopend van rug tot rand, waardoor een V-vormig mes ontstaat dat gemakkelijk door sneden glijdt
De perfect uitgebalanceerde gewichtsverdeling zorgt voor een gevoel van comfort bij het vasthouden van het mes
Het pakkahouten handvat heeft de look en feel van natuurlijk hout en gaat veel langer mee
Gemaakt in Japan ; 60 Rockwell-hardheid; Meshoek van 15°
MAC-messen zijn precisiegereedschappen die worden gevormd, geassembleerd, gepolijst en geslepen door professionele Japanse vakmensen. In tegenstelling tot sommige andere merken wordt elke stap in het messenmaakproces in Japan uitgevoerd met behulp van Japanse producten. Elk mes is voorzien van een vlijmscherpe snede, comfortabele handvatten en een goede balans. Populair bij professionele koks en kookliefhebbers over de hele wereld, en sinds 1964 zijn er meer dan 25 miljoen messen verkocht.
MAC messen worden volledig geproduceerd door professionele vakmensen in Seki City, dat sinds de middeleeuwen bekend staat om zijn superieure zwaardproductie. MAC-messen zijn gemaakt van roestbestendig Molybdeen High-Carbon staal. De messen zijn met de hand geslepen en met de hand geslepen op watergekoelde stenen om de kwaliteit van het afgewerkte mes te optimaliseren. De dunne, vlijmscherpe lemmeten zijn scherper en blijven langer scherp dan andere toonaangevende messenmerken. Het staal heeft een optimale hardheid tussen de 57º en 61º Rockwell C en is toch gemakkelijk na te slijpen.