De Suisin Takobiki is een variant op de Yanagiba , het heeft een hele dunne snede en wordt gebruikt om sashimi in plakjes te snijden. Het dunne snijvlak van de Takobiki maakt het snijden van dunne plakjes vis gemakkelijker dan de yanagiba. De afgeronde punt en het uitgebalanceerde gewicht werken goed op moeilijke ingrediënten zoals octopus, waaraan het zijn naam ontleent. Ook gaat het verhaal dat het door Sushichefs werd gebruikt in kleine open keukens naar de gast toe , uit respect voor de gast zodat er niet met de punt naar hen werd gewezen.
Mooi smal mes gemaakt van
Shirogami 3 staal ( Niet Roestvast ) met een heft van Magnolia en een krop van Buffelhoorn. En een HRC rockwell hardheid van 62. Deze messen heel voorzichtig aanzetten met een keramische aanzetstaaf , of wetten met een fijne korrel , ivm de kwetsbaarheid , uiteraard geen botjes of diepvries producten mee snijden of door de vaatwasser . Maar als je hier rekening mee houdt heb je wel een top mes van 1 van de beste staalsoorten die er zijn.
gelijk afdrogen na gebruik raden wij aan.
Suisin koksmessen worden gemaakt door 2e generatie meestersmid Junro Aoki in Sakai, en worden wereldwijd geroemd om hun kwaliteit.
De moderne technieken die Junro toepast op zijn messen ,die eerder 20 jaar door zijn vader was opgeleid , worden altijd getest door professionele Chefs , tot grote tevredenheid .