Suisin Usuba Kamagata 18 cm Hitachi Yasuki Steel Ginsan , de Japanse Santoku , eenzijdig geslepen ( rechtshandig ) van topstaal vervaardigd.
Niet alleen in Japan maar ook daarbuiten staan de Suisin-messen bekend om de hoge kwaliteit.
Dit mes is gemaakt van Hitachi Yasuki Steel Ginsan. Hoewel de fabricagemethode vergelijkbaar is met de koolstofmessen, is het Ginsan-materiaal beter bestand tegen roesten.
Onlangs zijn de meeste dure messen gemaakt met dit materiaal, zodat het snijdt als de koolstofmessen, maar het onderhoud ervan is gemakkelijker.
Dit is echt een traditioneel Japans model van Ginsan staal ( Niet Roestvast ) met een heft van Magnolia en een krop van Buffelhoorn. En een HRC rockwell hardheid van 62. Deze messen heel voorzichtig aanzetten met een keramische aanzetstaaf , of wetten met een fijne korrel , ivm de kwetsbaarheid , uiteraard geen botjes of diepvries producten mee snijden of door de vaatwasser . Maar als je hier rekening mee houdt heb je wel een top mes van 1 van de beste staalsoorten die er zijn.
Suisin koksmessen worden gemaakt door 2e generatie meestersmid Junro Aoki in Sakai, en worden wereldwijd geroemd om hun kwaliteit.
De moderne technieken die Junro toepast op zijn messen ,die eerder 20 jaar door zijn vader was opgeleid , worden altijd getest door professionele Chefs , tot grote tevredenheid .
( rechthandig model )